06 May 2009

Københavns nye Kulturvenue lever




KPH Projects / KBH Volume – Københavns nye kulturvenue for unge

KPH Projects er Københavns nye projekthus, der blev dannet 1.maj 2009, som et tilbud til byens unge kreative med interesse i at skabe nye kulturelle og sociale projekter. KPH drives som en forening og er stiftet af de fem organisationer Supertankers Metapol, GAM3, Büro Detours, Republikken og Copenhagen Unfair med støtte fra Københavns kommunes kultur- og fritidsudvalg.

Idéen bag KPH er, at tilbyde unge iværksættere gratis arbejdsplads, hvor de kan arbejde side om side med større professionelle organisationer og erfarne hoveder, som kan bistå undervejs med rådgivning.
Huset holder til på Enghavevej 80-82 3.salen, og er efterhånden fyldt op med glade ildsjæle spredt i aldersgruppen 18-35år. Dertil flytter Distortion, Artrebels og Ohoi til ”kollektivet” i starten af 2010.

KPH's store Remise "KPH Volume" blev sikret på et møde d.5.november, hvor Københavns Kultur og Fritidsudvalg besluttede at bevillige økonomisk støtte til renovering af det nye åbne kulturvenue, der giver plads til afholdelse af større arrangementer og kan rumme omkring 800 personer.
KPH Volume har allerede i løbet af sommeren 2009 huset arrangementer som Battlehaniacs, Kreativt Forum, Festival Of Endless Gratitude, Distortion, Penguin Army, Copenhagen Unfair, Jon Nordstrøm Fotoudstilling samt KPH's egen "KPH Award" - en prisuddelling for årets mest nyskabende projekt. Skateistan løb med 2009's KPH awardpris, og vi ser frem til næste Award i 2010, hvor nye kulturelle og sociale projekter nomineres.

KPH Projects er i grove træk en spændende blanding af unge, der både laver projekter med en kort tidshorisont samt mere etablerede grupper. Alle arbejder med kulturelle og sociale mål, men på mange forskellige områder og måder, og målet er at alle grupper kan hente inspiration og glæde af hinandens erfaringer, ideer og netværk.

www.kph-volume.dk / KPH Projects
Enghavevej 80-82 (bag Copenhagen skatepark)